Američania porazili Francúzsko 4:2

11.05.2013 Celý región

Helsinki 11. mája (TASR) - Hokejisti USA si na svetovom šampionáte pripísali už svoje štvrté víťazstvo, keď v úvodnom sobotňajšom súboji zdolali v Helsinkách Francúzsko 4:2. Američania si dvojgólový náskok vypracovali už v prvej časti hry a figurujú priebežne na čele B-skupiny.

Američania potvrdili úlohu favorita herne i výsledkovo, keď už v prvej tretine dvoma gólmi odmietli ďalšie šampionátové prekvapenie. Najskôr sa presadil v 8. minúte Gionta a neskôr po peknej kombinačnej akcii skóroval Bobby Butler. Zámorskí hokejisti boli jednoznačne strelecky aktívnejší aj v ďalšom priebehu duelu a hoci v jeho polovici Hecquefeuille v presilovke znížil, v tretej tretine favorit potvrdil zisk troch bodov ďalšími dvoma presnými zásahmi. Víťazný gól ide na konto Paula Šťastného.

B-skupina:

USA - Francúzsko 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Góly: 8. Gionta (Carle), 18. Butler (LeBlanc, Stapleton), 52. Šťastný (Smith), 54. Moss (Faulk, McBain) – 29. Hecquefeuille (Bellemare), 59. Y. Treille (Desrosiers, Meunier).
Rozhodcovia: Brüggemann (Nem.), Rantala (Fín.) – Arm (Švajč.), Käck (Švéd.),
vylúčení: 4:6 na 2 min.,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0,
7458 divákov.

USA: Bishop - Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, C. Butler, McBain - Moss, Šťastný, Smith - B. Butler, LeBlanc, Stapleton - Gionta, Thompson, Carter - Palushaj, Bjugstad, Kristo

Francúzsko: Huet - Auvitu, Manavian, Hecquefeuille, Bachet, Janil, Besch, Moisand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, Bellemare, S. Treille - Henderson, A. Roussel, Da Costa - Guttig, Raux, Bertrand - Bozon
 

Vyberte región